Menukaarten op maat volgen uw stijl!

Een mooie menukaart is het visitekaartje van uw keuken! Een reflectie van uw goede smaak, maar menukaarten zijn vooral informatief, ze laten uw gasten immers de juiste gerechten kiezen. Gerechten die ze een beleving geven, een niet uitwisbare beleving, een indruk die nogal even “in beeld” is en misschien wel een aantal keren terug gaat komen. Daarom geloven wij in menukaarten op maat! Een menukaart op maat is gemakkelijk samen te stellen met onze adviseurs en altijd uniek voor u gemaakt.

Wij helpen u de eerste indruk van uw gast om te zetten en compleet te maken. Unfolding is specialist in menukaarten. Lees meer of ga naar onze shop.

Welke menukaart keuzes kunt u bij ons maken?

Is uw menukaart budget onbeperkt dan gaan wij natuurlijk “all the way”, maar laten we realistisch blijven want juist ook met een budget zijn wij uitstekend in staat een maatwerk oplossing voor u te maken.

Vorm volgt functie, Design is emotie, beleving een herinnering…

Het uiterlijk van een menukaart is zeer persoonlijk. Uw persoonlijke menukaart moet passen bij de zorgvuldig door u gekozen uitstraling, de sfeer, de herinnering die uw gast straks mee naar huis zal nemen of hopelijk doorgeeft aan anderen, onze vormgevers kunnen u helpen met het versterken van die herinnering, maar soms volstaat een korte briefing, al dan niet in onze showroom, uw wensen en ons maatwerk, samen een succes!

Smaken verschillen, een imago kan verschuiven, stijlen veranderen, maar de functie van een goede menukaart blijft altijd gelijk. Een goede menukaart heeft een aantal strikte functionele eisen. Wij vinden het belangrijk dat de menukaart naast de juiste sfeer een goede “lees” ervaring geeft. Bij voorkeur is een menukaart vlak neer te leggen en gemakkelijk op te bergen. We moeten daarvoor eerst een aantal keuzes maken zoals: welk materiaal, welk formaat, pregen of graveren etc..

Welk materiaal? Welk formaat menukaart?

Eigenlijk zijn er heel veel materialen voor een menukaart geschikt. Immers moet het passen bij uw gelegenheid en daar heeft u waarschijnlijk ook zorgvuldig de materialen voor uitgekozen. Wij bewerken daarom vrijwel elk materiaal. Immers uw menukaart heeft een “touch”.. hoe de kaart aanvoelt bepaald de sfeer.. Daarin is ook het formaat van belang en de manier “waarop hij in elkaar steekt”, op deze pagina vindt u diverse voorbeelden hiervoor.

Het formaat van uw menukaart

Om praktische redenen zijn de formaten van menukaarten veelal gestandaardiseerd. De meest voorkomende maten zijn:

 • A4: 27.7 cm * 21cm
 • A5: 21.8 cm * 15cm
 • 1/2 A4 : 27.7cm * 15cm (dit wordt ook wel A4 smal genoemd)
 • vierkant: 21.0 * 21.0 cm

Maar natuurlijk is elk formaat mogelijk zolang ook de inhoud van uw menukaart dan door uw drukker te verwerken is.

Het materiaal van uw menukaart

Menukaarten maken wij in veel verschillende materialen. De belangrijkste materialen waar wij menukaarten in uitvoeren zijn:

 • Hylite aluminium;
 • Polyprop;
 • Hout;
 • Karton;
 • Acrylaat;
 • Leer

Maar wilt u een materiaal gebruiken die niet in dit rijtje voorkomt dan kunnen we altijd overleggen of het materiaal van uw keuze kunnen toepassen of dat het wellicht een idee is om voor een combinatie van materialen te gaan.

De menukaart in zijn jasje

U vervangt uw menukaart waarschijnlijk regelmatig, of tenminste de losse bladen. Dat moet natuurlijk gemakkelijk en zonder gedoe mogelijk zijn. Geen gepruts waardoor uw kaarten al beschadigd zijn voordat de menukaart in omloop is. Er zijn daarom een aantal beproefde methoden om uw kaarten in hun omslag te bevestigen:

 • met elastiek
 • met boekschroeven
 • met splitpennen
 • gelijmd
 • geklemd
 • in transparante zichthoezen of het mooiere alternatief: gerilde kaarten

Transparante zichthoezen worden veel toegepast. Deze hoezen zijn vaak gematteerd om spiegeling tegen te gaan. Per zichthoes kunnen 2 menukaarten gepresenteerd worden als “voor”- en achterzijde.

Het alternatief voor hoezen is om de kaarten door de drukker te laten lamineren en van een rillijn te laten voorzien. Deze rillijn is nodig om de menukaart goed om te kunnen bladeren.

Wij bevestigen de inhoud in een menu map met elastiek of met boekschroeven. De bladen liggen het mooiste vlak bij een bevestiging met elastiek. Het elastiek is te verkrijgen in meerdere kleuren. Unfolding heeft een aantal kleuren standaard op voorraad, maar natuurlijk kan er ook maatwerk geleverd worden. Het nadeel van het bevestigen met elastiek is dat dit alleen geschikt ik voor een beperkt aantal bladen. Bij een te zware inhoud gaat deze namelijk “hangen of schuiven” als de map rechtop staat. Een mooi alternatief is dan de inhoud te bevestigen met bus schroeven. Eigenlijk zijn daar geen beperkingen in de dikte van het te binden pakket.

Hoe wilt u uw menukaart graag afgewerkt zien?

Hoe de menukaart afgewerkt wordt is geheel aan u. Heeft u graag een bedrukking of liever een gravure of zullen we zelfs een deel van uw logo uitfrezen uit de omslag?

Hoe komt de sfeer die u wilt hechten aan uw gast het beste uit, welke mogelijkheden geven uw brand, logo of zorgvuldig gekozen uitstraling naar de afwerking van uw menukaart? Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring en helpen u graag. Een aantal mogelijkheden kunt u hier vinden.

Onze druktechnieken

In onze eigen drukkerij en productie kunnen wij een scala aan technieken uitvoeren waardoor uw menukaart op een nog hoger niveau komt. De meest voorkomende druktechnieken zijn:

 • zeefdruk
 • digitale druk, direct op het materiaal of via een folie laag
 • sublimatie, een druktechniek waardoor de print wordt opgenomen IN het materiaal
 • belettering, een folie materiaal in de kleur van uw keuze wordt uitgesneden en daarna aangebracht op uw product zoals dat ook bij voortuigbelettering wordt gedaan

Onze reliëf technieken

Drukwerk is niet altijd dé manier om uw menukaart af te werken. Soms is het aanbrengen van een reliëf in het gekozen materiaal veel mooier. Een aantal veel door ons uitgevoerde technieken daarvoor zijn:

Wij komen graag in contact met uw menukaart wensen

Wij kunnen ons voorstellen dat u precies weet wat u wilt, maar ook dat de goede menukaart nog een heel avontuur lijkt. In beide gevallen -en alles daartussen- zijn wij graag uw partner dus contact ons gerust als u wilt brainstormen. Via onze contactpagina legt u gemakkelijk contact met ons maar wellicht is een bezoek aan onze showroom nog efficiënter. U kunt er in beide gevallen op rekenen dat wij uw idee graag omzetten in een mooie menukaart!

Heeft u al een goed idee bezoek dan onze webshop: Nexter.nl