Zeefdruk is een oude druktechniek waarbij inkt “door een zeef” op het materiaal wordt aangebracht. De inkt ligt daardoor OP het materiaal en er kunnen relatief dikke inktlagen over elkaar aangebracht worden. Doordat wij beschikken over een zogenaamde UV-zeefdruk machine kan de inkt na het aanbrengen in een flits gedroogd worden. De inkt reageert namelijk op UV licht en is daarmee meteen volledig doorgehard. Het product hoeft daardoor niet tussentijds te drogen waardoor wij veel sneller kunnen werken.

Met zeefdruk wordt steeds één kleur per bewerking aangebracht en is daardoor vooral geschikt voor volle (PMS) kleuren en minder voor fulcolor afbeeldingen. Maar als de gebruikte kleuren erg precies komen dan is het nog steeds één van de beste druktechnieken.

Zeefdruk is minder geschikt voor kleinere produktie aantallen. Dit komt door de hoge voorbereidingskosten. Elke drukkleur vergt namelijk een eigen voorbereiding van de drukmachine en het gebruikte “zeef” (raam genoemd). Bij kleinere produktieaantallen en veel verschillende kleuren passen we daarom liever een digitale- of sublimatie druk toe. <hier nog links aan toevoegen>

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *