Ringbanden op maat

Unieke ringbanden en presentatiemappen, dat is wat Unfolding onder andere produceert in haar up-to-date fabriek in Hilversum. Bijzondere ringbanden door het gebruik en de combinatie van exclusieve materialen zoals aluminium, houtsoorten, perspex, natuurkarton, kunststof en leer. Of wilt u een presentatiemap met een afwijkende maat, geheel voor u op maat gemaakt? Wij zijn de ringband expert! En natuurlijk kunt u bij ons terecht als u uw ringband wilt laten bedrukken.
Maar denkt u aan opvallende ringbanden, bijvoorbeeld als offertemap, om die grote tender tot een succes te maken, of bent u op zoek naar verpakkingen of presentatiemiddelen zoals ordners, ringbanden, offertemappen, presentatiemappen, koffers, cassettes, schrijfmappen, monsterboeken, tijdschriftcassettes, boxen, doosjes, geschenkverpakkingen, vouwdoosjes dan bent u bij Unfolding aan het goede adres.

Wij maken ook kleine oplages ringbanden op maat

Wij produceren al vanaf kleine aantallen. Dus wilt u slechts een klein aantal ringbanden of ordners personaliseren dan is dat bij ons mogelijk. Zelfs als u slechts één model wilt laten maken. Voor eigenlijk elke attractieve of exclusieve verpakking kunt u bij ons terecht. Wij verwerken dus een ontwerp waardoor een ringband van aluminium of ander materiaal nooit meer standaard hoeft te zijn.

Veel verschillende materialen voor ringbanden

Wij hebben de afgelopen decennia veel ervaring opgedaan met verschillende materialen voor ringbanden en mappen. Elk materiaal heeft zijn eigen uitstraling waardoor het materiaal al een unieke map kan maken.

Ringband van aluminium

De Hylite aluminium ringband heeft een futuristische, high-tech uitstraling. De metalen map is gemaakt van licht geborsteld aluminium met een transparante toplaag. Te personaliseren met een bedrukking, een gravure of een preeg. Het materiaal is 100% recyclebaar en daardoor milieuvriendelijk.
Door het aluminium te combineren met perspex c.q. acrylaat krijgen wij een verrassende en moderne ringband. De combinatie van het heldere perspex met het glanzende aluminium is heel opvallend en chique. Het aluminium en perspex kunnen voorzien worden van een bedrukking.
Een smaakvolle ringband is een ringband van zwart gecoat metaal. Ook dit materiaal is 100% recyclebaar en dus een milieuvriendelijke map.

Een houten ringband.

De houten ringband is een hoogwaardige ringband, gemaakt van eerlijke materialen. Bij het maken van de map wordt echt hout gebruikt, gecombineerd met een aluminium rug. Keuze uit Europees Eiken, Amerikaans Notenhout of 3 mm dik Berkenhout. Het hout kan geolied worden waardoor de map goed schoon te maken is met een vochtige doek. Met een laser kunnen wij een gravure in het hout “branden”.

De natuurkarton ringband

Ringbanden gemaakt uit natuurkarton hebben bij uitstek een ecologische uitstraling. Natuurkarton is gemaakt van natuurlijke en te recyclen materialen en is biologisch afbreekbaar. Keuze uit de materialen “Stro”, “Black” en “Naturel”. De mappen kunnen wij bedrukken met een logo of tekst. Verder is de ringband “Naturel” te personaliseren met een scherpe, fijne lasergravure.

De polyprop ringband

De kunststof ringband van Unfolding kenmerkt zich door de heldere, basic vormgeving. De map is altijd gemaakt van PP (polypropyleen). Polypropyleen is grondwaterneutraal, bij verbranding onschadelijk en volledig recyclebaar. De materiaalkleur is mat-transparant, zwart of wit en het kunststof kan goed bedrukt worden met een logo. De mappen zijn waterbestendig en dus goed schoon te maken. Een onverwoestbaar sterke map!

Het ringmechaniek voor uw map

De inhoud wordt bijeengehouden met een ringmechaniek. Er zijn mechanieken met ronde ringen, en mechanieken in een D-vorm. Bij D-mechanieken liggen de bladen netjes op elkaar. Ronde mechanieken worden veelal gebruikt bij flip-overs of bij agenda’s, waarbij het mechaniek in de rug wordt bevestigd. Verder zijn er nog ovaalvormige mechanieken, het zogenaamde Q mechaniek voor heel dikke inhouden. Bij mechanieken met hevel spreekt men niet meer over een ringband, maar van een ordner.

Ringmechanieken zijn verkrijgbaar met 2 met 4 of met meer ringen. Onze voorkeur gaat uit naar 4 ringen. Deze voorkeur voor 4 ringen heeft ermee te maken dat de inhoud niet gaat “hangen” bij het rechtop staan.
De ringmechanieken zijn gestandaardiseerd. De D-vormige mechanieken hebben een capaciteit die begint bij 5 mm en stapsgewijs met 5 mm oploopt tot 65 mm. Een Q-mechaniek heeft een capaciteit van 80 of 100 mm.

De afstand tussen de ringen is standaard 80 mm. Alleen een 4 ring mechaniek voor een A5-ringband heeft de ringafstand 45-65-45 mm. De gaten worden veelal 11 mm -hart gat- vanaf de rugzijde van de inhoud geboord, met een doorsnede van 5,5 mm.
De maten van de ringbanden worden altijd afgestemd op de maat van de inhoud. En dan is er nog de keuze tussen de oriëntatie “staand” of “liggend”. Unfolding heeft flexibele productiemethoden waardoor elke uitzonderlijke vorm en maat mogelijk is.

Dus voor bijzondere ringbanden, ordners, klappers, multo- of presentatiemappen kunt u bij Unfolding terecht! U mag ons gerust als een ringband expert zien, want wij produceren al meer dan 20 jaar exclusieve ringbanden.

Een ringband cassette maakt het af

En wilt u uw ringband netjes op kunnen bergen, of een nog stevigere presentatie meegeven? Overweeg dan een ringband cassette van Unfolding. Een paar voorbeelden hiervan:

Ook te vinden in ons portfolio.

Exclusieve ringbanden

Enkele ringbanden zijn met een specifiek doel of gemaakt uit een speciaal materiaal hebben wij voor u uitgewerkt in aparte pagina’s met heel veel details en specifieke voorbeelden:

Aluminium ringbanden
Aluminium ordners
Polyprop mappen
Aluminium opberg cassettes
Bedrukte ringbanden of wilt u een ringband laten bedrukken
Ringband expert
Brandbook of brandmanual
Portfolio map
Flipover map
Multomappen met bedrukking
Presentatiemap
Offerte mappen, tendermappen

Ook leuk:

Is het nu multomap of multimap? en wist u dat u bij ons ook een multomap kunt laten bedrukken?

BHV mappen en BHV ordners, de specials voor een speciale klantengroep

Wij kunnen ons voorstellen dat alle mogelijkheden op deze site wat veel van het goede is. Maakt u dus gerust een afspraak met ons voor een persoonlijk gesprek.