Verbindingen en scharnieren

Verbindingen en scharnieren

Verbindingen en scharnieren zijn essentieel voor het optimale resultaat. Ze zorgen ervoor dat het product naar behoren werkt. Omdat dit zo belangrijk is staat hieronder de nodige beschrijving over wat er bij Unfolding mogelijk is. Mocht u nog ergens vragen over hebben of zoekt u een andere vorm van scharnieren of verbinding, neem dan gerust contact met ons op!

Verbindingen

Voor het maken van verbindingen en bevestigingen kunnen verschillende technieken worden gebruikt zoals klinken en verlijmen.

verbinding tussen hout en aluminium

Vouwen/scharnieren

Door aan twee zijden van het materiaal het aluminium in een rechte lijn te verwijderen ontstaat een scharnierfunctie. Wanneer dit aan 1-zijde wordt gedaan kan een deel gevouwen worden waardoor een opstaande rand ontstaat. De combinatie van opstaande randen en scharnieren maakt het mogelijk doosjes en koffers te maken.

een voorbeeld van een scharnier

Rugdelen Rondzetten van lamellen voorzien of Rado gleuven

Bij ringbanden, maar ook bij doosjes en koffers, kan het rondzetten van een rugdeel een aantrekkelijk detail vormen. Dit geldt ook voor de toepassing van lamellen. Door in het aluminium op korte afstand van elkaar scharnieren aan te brengen ontstaat een flexibel deel. Lamellen kunnen toegepast worden in de rug van ringbanden, boekruggen en tassen.

Rado gleuven zijn ingefreesde gleuven waar het mechaniek stoer doorheen komt zetten. Functioneel is dit niet nodig, maar het ziet er wel super uit. Meer voorkomende uitvoeringen van de rug van een ordner of ringband zijn de vlakke rug, de bolle rug en een rug waarin boekschroeven zijn gemonteerd waardoor deze erg dun blijft, maar de inhoud van de ringband toch snel gewisseld kan worden.

Boekschroeven zijn er in veel verschillende lengtes en worden bijvoorbeeld ook gebruikt bij monstermappen.

rug met boekschroeven