Een gravure van een tekst of afbeelding in het veel door ons gebruikte Hylite is heel mooi uit te voeren. Maar ook andere materialen zijn heel mooi te graveren.

Als een afbeelding echt moet spreken is een gravure een extra “dimensie”. Letterlijk een extra dimensie want met het graveren wordt een klein deel van de oppervlakte weggehaald door een diamant. Er wordt door de diamand als het ware in het materiaal gekrast. Doordat we dat met digitale machines doen (met een CNC freesmachine of met een laser) zijn er geen voorbereidingskosten en kunnen we direct aan het werk.

Omdat een gravure onuitwisbaar is, is deze tijdloos en uitermate geschikt voor slijtage-gevoelige plaatsen. Maar het belangrijkste is wel de uitstraling.. door het “krassen” in het materiaal ontstaat schaduw en daardoor “diepte” in de afbeelding. Deze diepte is eigenlijk op geen enkele andere manier zo mooi uit te voeren. Dus een gegraveerd onderdeel heeft altijd een tijdloze luxe uitstraling.

Als optie is het mogelijk om een gravure nadien “in te kleuren”. Met dit inkleuren wordt in de diepere delen van de gravure een speciale inkt aangebracht waardoor de gravure een extra accent krijgt.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *