Hylite specialist

Unfolding is dé Hylite specialist. Wij zijn dat niet geworden over één nacht ijs. Unfolding is al sinds 1996 gefocussed met dit materiaal bezig. Best wel apart dat dit materiaal ons al zo lang bezig houd. Aan de andere kant is dat niet vreemd. Hylite is een speciaal materiaal dat na ruim 20 jaar nog maar beperkte bekendheid geniet. Natuurlijk wordt het op grote schaal toegepast in de vliegtuigbouw, maar als generiek materiaal is het redelijk onbekend.

Waarom is Unfolding dé Hylite specialist?

Hylite is niet moeilijk te verwerken als je weet wat je doet, maar zonder die kennis valt het niet altijd mee.

Door de drie lagen van het composiet materiaal (aluminium – polypropyleen – aluminium) heeft het bijzondere eigenschappen. Het is lichter als volkern aluminium en ook een stuk sterker, maar door de verschillende laagjes is het bijvoorbeeld niet gemakkelijk om een plaat te vouwen. Heeft u wel eens een stuk beton gebogen? Dat is bij wijze van speken net zoiets. Door de wapening -in het geval van Hylite is dat het polyprop deel- moeten de buitenste delen aluminium krimpen en strekken en dat vergt een bijzondere aanpak.

Unfolding is de Hylite specialist omdat wij beschikken over veel kennis en speciale machines om dit materiaal goed en mooi te verwerken. Dus is de afwerking essentieel dan is Unfolding graag uw partner!

Een aantal weetjes op een rij

  • Unfolding is één van de eerste verwerkers van Hylite sinds het ontstaan.
  • als Hylite specialist maken wij gebruik van speciale machines, omdat door simpelweg de twee laagjes aluminium weg te halen je geen betrouwbaar scharnier maakt, zeker niet als dat scharnier tenminste 80.000 keer mee moet gaan.
  • Hylite heeft door de drie lagen en twee verschillende materialen een interne spanning dus elke bewerking kan ongewenste resultaten geven en het uiteindelijke product kan zelf afhankelijk worden van omgevingstemperatuur of vochtigheidsgraad.
  • Hylite is door de coating die op het aluminium is aangebracht uitstekend te bedrukken. Voor dat bedrukken gebruiken wij een speciale UV zeefdruk techniek of sublimatie druk voor het mooiste en meest duurzame resultaat zonder dat de structuur van het Hylite wordt aangetast.
  • Omdat je Hylite niet kunt lassen of laseren hebben wij door de jaren vele methoden ontwikkeld om hylite onderdelen te verbinden. Ook hiervoor hebben wij speciale machines en methoden beschikbaar. Benieuwd naar hoe dit werkt klik hier.

Is Hylite geschikt voor uw project?

Zoals u gelezen heeft in de tekst hierboven zijn wij gespecialiseerd in de verwerking van hylite en heeft het materiaal bijzondere kenmerken, hierom moet je weten hoe je met het materiaal om moet gaan. Of het geschikt is voor uw project kunnen wij als geen ander beoordelen! Neemt u dus gerust contact met ons op wij maken graag tijd voor u vrij.