multimap ringband mechaniek

Multomappen of multimappen?

Weet u het wat de juiste naam is? We hebben ze allemaal op school gebruikt… ringbanden met 17 of 23 rings mechanieken erin. Ringband of Klapper noemden we ze ook wel, de bekende Multomappen of multimappen… maar wat is nu de goede benaming?

Multomappen zijn ringbanden die zijn voorzien van “multi” ringbandmechanieken. Er zitten dan meestal 17 of 23 ringen in de band van de map en zo heeft iemand ze waarschijnlijk ooit “multo”mappen genoemd maar dat moet dus waarschijnlijk “multi-map” zijn… Maar ach “whats in a name”? We gebruiken de namen gewoon door elkaar zolang we maar weten wat er mee bedoeld wordt toch…

Multimappen zijn ontzettend handig om snel iets op te bergen en door het grote aantal ringen scheurt een pagina niet snel uit. Vooral om die reden zijn ze veel op scholen gebruikt. Het begrip Multomap, ringband of klapper wordt nog steeds gebruikt maar in de professionele hoek spreken we altijd over een ringband. Dat komt omdat er erg veel verschillende mechanieken gemonteerd kunnen worden die niet allemaal zoveel ringen hebben. Dus niet elke ringband is een Multi-ring-map. Meestal is 4 ringen standaard maar ook de vorm van de ringen kan verschillend zijn. Wil u meer weten over ringbanden kijk dan eens op onze speciale pagina met onze ringbanden op maat.

En natuurlijk kunnen wij een multomap op maat maken en kunt u multomappen door ons laten bedrukken.

Een multomap op maat

Een multomap op maat laten maken is bij ons eenvoudig mogelijk. U heeft de keuze uit veel verschillende materialen: Aluminium (onze favoriet!), Karton, hout maar ook een multomap uit kunststof is natuurlijk mogelijk.

Een multomap laten bedrukken

Een multomap op maat gemaakt wil zeggen dat wij hem ook graag van een mooie bedrukking willen voorzien. Een multomap laten bedrukken kan op zeer veel verschillende manieren met met veel verschillende technieken. Wij hebben de meest voorkomende technieken in huis en kunnen dus een hoge kwaliteit leveren met een korte levertijd. De verschillende technieken die wij kunnen bieden zijn:

zeefdruk

digitale druk of sublimatie druk;

lasergraveren, vooral geschikt voor hout, kartonnen en kunststof multomappen

Een aluminium multomap

Voor degene die onze site al verder hebben bekeken hebben het al gezien. Wij zijn dé specialist in het maken van Hylite multomappen. Hylite is een speciale aluminium sandwich die uitstekend geschikt is om multomappen van te maken. Mooi, degelijk en stoer aluminium verwerken wij dus graag tot multomap. Wilt u meer over hylite weten klik dan hier.

Onze showroom

Wij hebben de afgelopen 20 jaar heel veel verschillende ringbanden en multomappen gemaakt. Een selectie hiervan is opgenomen in onze showroom. Dus wilt u snel een beeld hebben over wat zoals mogelijk is kom dan gerust eens naar Soest, onze adviseurs zetten uw ideeën graag om in een voorstel op maat. En een sample is snel gemaakt dus als u in de praktijk wilt zien hoe uw idee vorm kan krijgen dan kunnen we dat ook snel verzorgen. Een afspraak of een offerte maken kan altijd door ons even te bellen of het contactformulier in te vullen.