Bewerkingen

Laser -en diepgraveren
Lasergraveren is met name geschikt voor kleine tot middelgrote oplagen. Het geeft de presentatie een subtiele mooie uitstraling. Evenals bij diepgraveren is deze techniek geschikt voor personaliseren op naam.

Digitaal bedrukken
Geschikt voor kleinere oplagen, veel kleuren en snelle leveringen.

Sublimatie
Is een vorm van digitaalbedrukken. Met name geschikt voor oppervlakte effecten.

Pregen
De techniek waarmee een reliëf aangebracht kan worden in het oppervlak, hetzij verdiept, hetzij verhoogd. Een bijzondere bewerking waarmee een subtiele aandacht op het beeldmerk kan worden gevestigd.

Zeefdruk
De meest gebruikte techniek om uw product een eigen identiteit mee te geven. Denk daarbij niet alleen aan het weergeven van uw beeldmerk in kleur maar bijvoorbeeld in subtiel zilverwit. Zilverwit geeft een vergelijkbare uitstraling als lasergravure en is in grotere oplagen een prima alternatief.

Coaten
Hylite kan vanaf grotere oppervlakten gecoat worden. Enkele standaard kleuren zijn op voorraad voor verwerking in kleinere oplagen.

Materiaalcombinaties
Aluminium gecombineerd met acrylaat, PP, hout, geen combinatie is te gek.

Rondzetten/lamellen
Bij ringbanden, maar ook doosjes en koffers kan het rondzetten van een rugdeel een aantrekkelijk detail vormen. Dit geldt ook voor de toepassing van lamellen. Door in het alumium  op korte afstand van elkaar scharnieren aan te brengen ontstaat een flexibel deel. Dit kan toegepast worden in ruggen van ringbanden, boekruggen, tassen ed.

Vouwen/scharnieren
Door aan twee zijden van het materiaal het aluminium in een rechte lijn te verwijderen ontstaat een scharnierfunctie. Wanneer dit aan 1-zijde wordt gedaan dan kan een deel gevouwen worden waardoor een opstaande rand ontstaat. De combinatie van opstaande randen en scharnieren maakt het mogelijk doosjes en koffers te produceren.

Verbindingen
Voor het maken van verbindingen en bevestigingen kunnen verschillende technieken worden gebruikt zoals klinken en verlijmen.